Handleiding voor de behandeling van den Kromhout tweetact middeldruk Scheepsmotor

Afgelopen mei was ik in het scheepvaartmuseum in Rotjeknor, onder andere voor de handleiding van de Kromhoutmotor. Ik heb geen draagbare scanner dus de digitale camera gebruikt en dat is helaas te zien, maar het resultaat is leesbaar. Het boekje wordt nu wel op een manier verspreid die de originele samensteller vast niet voorzien had.

Vliegwiel en hamer tekening

Vliegwiel monteren moet met een hamer, demonteren met een grotere hamer.

Lees dit boekje met aandacht door en indien alles U niet direct volkomen duidelijk is, lees het dan nog eens rustig over. De inhoud is het resultaat van jarenlange ervaring. Meermalen moesten wij constateeren, dat fouten gemaakt werden in bediening of onderhoud, waarvoor in deze handleiding wordt gewaarschuwd.
Zorg dat dit bij U niet voorkomt!

Hierbij dus: Handleiding_Kromhout_Middeldruk.PDF (87 MB)

N.B. H. Mannaert levert een papieren versie (zonder irritante stempels door alle plaatjes), zie Kromhoutarchief

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*