Vetkoord

Tijdens het varen was me al opgevallen dat het schroefasvet, samen met water, langs de schroefas naar binnenkomt. Dat kan niet de bedoeling zijn dus nu de boot droog staat daar maar eens even naar kijken. De pakkingdrukker kon nog maar weinig aangedraaid worden dus dan alles maar los gehaald, oud vetkoort eruit en nieuwe erin. Dat klinkt weer eenvoudiger dat het was maar liggend kun je er redelijk bij. Beetje vreemd dat ik er 5 stukken vetkoord uitgehaald heb en er maar 4 weer in kreeg, of het moet zijn dat ik de tel kwijtgeraakt ben. Voor mijn gevoel had ik onder ook minder ruimte dan boven, alsof de schroefas niet goed uitgelijnd staat. Er zitten verder geen lagers tussen gland en motor.  Potje vet weer gevuld en even aandraaien en voila, het vet wordt nu keurig naar buiten geperst. Nieuw vetkoord en schroefaslagervet zat trouwens bij ‘de inboedel’ van het schip dus dat scheelde weer.

Het oude vetkoort, een wat onsmakelijk plaatje zo op een stukje wc-papier. Het lijkt inderdaad wel alsof het aan één kant meer is afgesleten. Dit is een week nadat ik het eruit gehaald heb en nu al het water verdampt is blijft er maar weinig vet over.

Schroefas en omstreken. De klodders rondgeslingerd vet moet ik nog even opruimen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*