Motor

Jawel, bij een opduwer hoort natuurlijk een oude tuf-tuf motor dus ben ik hier en daar gaan rondvragen en marktplaats in de gaten houden. Een Kromhout M-1 is toch iets aan de zware kant, een Kromhout 2k1 is incompleet en draait niet, een Industrie 1IB3 is wel erg duur en een Lister CS is al verkocht. Afgelopen weekend kreeg ik een echter gouden tip, ik ben er dinsdag heen geweest en heb ‘m gekocht: een echte¬†Kromhout M-0, 15 epk (“echte” pk’s) bij 500 toeren en een gewicht van 1050 kg. Nu moet hij alleen nog even uit meneer zijn achtertuin geplukt worden en van Brabant naar Friesland verscheept worden. Hoe we dat gaan aanpakken weten we nog niet helemaal.

Helaas fototoestel vergeten mee te nemen dus geen plaatje. Het is de op een na kleinste in dit overzicht. Op joeptjoep staan wel filmpjes waar je dit type motor kunt horen (bass van je speakers even vol opendraaien).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*