De koop

Op 19 december 2010 reis ik door een wereld van sneeuw en ijs naar de Loosdrechtse Plassen om een bootje te bekijken. De opduwer staat op marktplaats voor een veel lagere prijs dan wat men meestal voor zo’n opduwer durft te vragen. De reden hiervoor is ook wel duidelijk. In het verleden is het roefje verhoogd en is er een kajuit op gebouwd en dat heeft het uiterlijk van de opduwer nogal aangetast. Een papiertje op het beeldscherm houdend om de kajuit af te dekken wordt het oude stoere uiterlijk weer zichtbaar.  Het bootje is op deze dag helemaal ingevroren en ingesneeuwd, een proefvaart is dan ook onmogelijk al kan ik nu wel zonder probleem een rondje om de boot lopen. Ook de motor start niet door een defecte accu. Het enige waar ik op af kan gaan is de staat van het vlak aan de binnenkant, dat er nog prima uitziet, en de verkoper Marc die oprecht en betrouwbaar overkomt. Dus de knoop doorgehakt en de gok gewaagd. Voor €6500 wordt de koop gesloten. Het naar huis varen zal moeten wachten tot het ijs weg is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*